Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil
Af: Lars Kynde

Liv

Jeg har fra barnsben spillet cello (hos Thomas Asli og Morten Zeuten) og slagtøj (hos Gert Mortensen). I mine teenageår spillede jeg i adskillige orkestre, ensembler og bands og oplevede da at venskab og musik smeltede sammen, og at musikken blev en fælles kultur - en måde at være sammen på. Denne tætte sammenhæng mellem musik, kultur og samværen - musikudøvelsen som kulturelt handlingsmønster og som mellemmenneskelig sanselig samværsform - er til stadighed inspiration for mit kunstneriske virke.

Jeg studerede komposition hos Niels Rosing-Schow, Bent Sørensen, Hans Abrahamsen og Hans Peter Stubbe Teglbjærg ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (2002-2007). Især mikrotonale intonationsforhold optog mig stærkt i de år. Jeg  videreuddannede mig i Holland hos Horst Rickels, Edwin van der Heide og Joel Ryan ved Interfaculty ArtScience på kunstakademiet og konservatoriet i Haag (2007-2010).

Jeg stiftede i 2012 sammen med 11 ligesindede kunstnere gruppen instrument inventors initiative, som jeg stadig er aktiv medlem af. Jeg boede i Holland indtil 2015, men bor og arbejder nu i København.

Musik

Det er sagt om mine værker at de ikke er særlig radio-venlige. Det er rigtigt at mine kompositioner gør en dyd ud af aspekter som er svære et optage, dokumentere og fastholde, men som netop må opleves ved at være til stede. De små forskelle som adskiller en koncertopførelse fra en studieoptagelse – de ceremonielle aspekter, mellemsanselige perceptionsmønstre, mellemmenneskelig koncentration - bliver i mine værker netop kimen uden hvilken værkerne ikke ville give mening. 

Mine værker udforsker den indbyrdes samhørighed mellem krop, instrument og komposition, hvordan de kompositoriske ambitioner på en gang inspirerer og inspireres af instrumentets fysiske udformning, og hvordan instrumenterne på en gang former og formes efter den menneskekrop som spiller det. 

Det var efter jeg kom til Holland at elementerne fandt sammen i arkitektoniske kinetiske kompositions-maskiner, en slags fusion mellem instrument, komposition og partitur.

Jeg er stærkt påvirket af en hollandsk æstetik, som betragter skabelsen af mediet selv som en integreret del af det udtryk man skaber med mediet.

 

Musikeksempler

 

Vandmand 2017

Pulsende Piber 2016 

Tasteful Turntable 2014-2016  

Wandelende Tak Series: 2010-2013 

Jeg medvirker desuden i undervisningsmaterialet Fem spor i ny dansk musik

 

Værkliste

Find værkliste via komponistens eget website.

Lars Kynde

Født:

1981

Kontakt:

Adresse:

Falkoner alle 98, 5. th
2000 Frederiksberg

Telefon:

52 55 00 30

Email:

Web:

Uddannelse:

2000-2002 Komposition ved Københavns MGK (Hos Martin Lohse)

2001-2002 Musikvidenskab ved Københavns Universitet.

2002-2007 Komponistlinjen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (Hos Niels Rosing-Schow, Hans Abrahamsen, Bent Sørensen og Hans Peter Stubbe Teglbjærg)

2007-2010 The Interfaculty ArtScience ved Koninklijke Accademie van Beeldende Kunsten og Konklijk Conservatorium (NL) (Hos Horst Rickels, Edwin van der Heide og Joel Ryan)  

Øvrige beskæftigelser:

Medstifter og medlem af instrument inventors initiative (NL).

Underviser i komposition, teori, hørelære og giver kurser i instrumentopfinderi og synæstesi.

 

Priser/legater:

First Prize, Tokyo Experimental Festival, Tokyo Wonder Site (JP) for værket "Wandelende Tak"

Debut:

2010

Profil oprettet:

3. juli 2013
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.