05 Dec 2013

DKF's Musikpris

Stifteren af Ny Musik i Birkerød, Kirsten Benn, hædres med DKFs Musikpris 2013

Dansk Komponist Forenings Musikpris skal støtte og skabe opmærksomhed om alle dem, som komponisterne og den nyskabte kunstmusik slet ikke kan undvære. Alle dem, som er komponisternes og den ny musiks helt uundværlige frontkæmpere og ambassadører. Det kan være musikere eller ensembleledere, der gør en særlig indsats for ny musik, formidlere eller andre ildsjæle.

Og det er netop en ildsjæl, valget er faldet på i år. For godt og vel 30 år siden stødte hun på musik af Per Nørgård. Det kom til at ændre hendes livsbane. For fra det tidspunkt besluttede hun ikke kun at opsøge mere af denne musikskat, hun indså også, at hun var nødt til at dele sine oplevelser med andre. At trænge dybere ind i musikken og at dele den med ligesindede har siden da været hendes mantra. Det er kommet håndgribeligt til udtryk i foreningen Ny musik i Birkerød, som hun  grundlagde i 1982.

Det er for dette engagement og for denne dedikation for den nyskabte musik, at Kirsten Benn, stifteren og mangeårig formand for Ny Musik i Birkerød, skal hædres med DKFs Musikpris 2013 på kr 20.000.

Utrolig mange komponister er blevet spillet ved foreningens koncerter gennem årene, og lige så mange har været inviteret til at tale om deres musik og præsentere deres tanker for foreningens mange nysgerrige og videbegærlige gæster og medlemmer. De er gennem årene er blevet endog meget kyndige på den ny musik og følger levende med i komponisternes produktion. Alt dette takket være Kirsten Benns utrættelige indsats.

På vegne af DKFs bestyrelse

Niels Rosing-Schow


Udskriv side Del på Facebook
Filter
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.