Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil
Af: Marcela Lucatelli

Liv og musik

Marcela Lucatelli opleves som en af de mest innovative vokalister og komponister fra sin generation. Marcela er født i Brasilien og har bosat sig i Danmark, hvor hun har opnået international anerkendelse for sine yderst originale, sanselige og politisk ladede performance-værker.

Hendes værker er blevet opført af elitegrupper som DR VokalEnsemblet, sammen med nogle af de mest edgy ensembler og musikkollektiver i verden, som Apartment House (UK), Bastard Assignments (UK), Hidden Mother (SE) , Mocrep (USA) og The Riot Ensemble (UK). Hun har haft premierer på diverse traditionelle festivaler og store internationale events som Donaueschinger Musiktage, Darmstadt Internationale Ferienkurse für Neue Musik, KLANG - Copenhagen Avantgarde Music Festival, Nordic Music Days, Copenhagen Jazzfestival, FILE - Electronic Language International Festival, WOMEX, bl.a..

Hendes kritikerroste første album PHEW! - The Last Guide for a Western Obituary viser hendes virtuose vokale færdigheder og konceptuelle ironi syntetiseret i banebrydende kontraster og uklassificerede grooves.

''That was pretty avant-garde wasn’t it? What an amazing piece of work from this swaggering vocalist and composer who packs quite a punch.''

Max Reinhardt on PHEW! for BBC Radio 3's Late Junction

 

''Hendes stil er på samme tid totalt selvudleverende som hos autofiktionens mest hudløse forfattere og fierce som de mest ekshibitionistiske fjerdebølgefeminister.  (...) Hendes kraftige vilje til at blotte sig virker både infantil og magtfuld, den sætter kløgtigt hendes paradoksalt virtuose, dadaistiske vokal i skak, så det ikke bliver et showoff. Hvor andre komponister stormer scenen for at tilføje musikken en afprofessionaliseret sitren, optræder Lucatelli med sin overbevisende teknik og naturlige stage presence som en autoritet. Hun giver hele miljøet omkring de unge komponister en udadvendt energi, som man ikke har set før. Det store skælv har i den grad materialiseret sig i hendes værker og sætter aftryk på omgivelserne. Her er en ny retning at afsøge, nye impulser at indlejre i musikbegrebet.''

Sune Anderberg for SEISMOGRAF 

 

I samarbejdet med Olsson og Kimestad er Lucatelli også konsekvent og søger ikke til grænserne, men går langt ud over dem. Hun skriger, piver, grynter og raller. På intet tidspunkt synger eller taler hun. Hun vrider og slider på stemmebåndet. Der er noget tragikomisk og uhyggeligt over det. Det fungerer, fordi der ikke tages hensyn til noget. Det er umenneskeligt menneskelig noise.  

Niels Overgård for JAZZNYT

Udvalgte Værker

Family Portraits (2017)

https://vimeo.com/250192067

The Golden Days (2018)

https://www.youtube.com/watch?v=7srZFau5OGU

Impossible Penetrations (2018) 

https://vimeo.com/260621436

Listen To Ladies (2018)

https://vimeo.com/255536111

Værkliste

Se komponistens hjemmeside 

Diskografi

PHEW! - The Last Guide for a Western Obituary 

https://www.youtube.com/watch?v=CYhalmZ1iyc

EHM

https://vimeo.com/240214658

Marcela Lucatelli

Født:

13. april 1988

Kontakt:

Adresse:

c/o Freddy Christensen
Ved Skibsværftet 4B
6720 Fanø

 

 

Telefon:

60 71 62 29

Email:

Web:

Profil oprettet:

14. oktober 2014
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.