Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil
Af: Mads Emil Dreyer

Liv og musik

Jeg er komponiststuderende i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor jeg undervejs har fået undervisning af Niels Rosing-Schow, Hans Peter Stubbe Teglbjærg, Jeppe Just Christensen, Bent Sørensen og Hans Abrahamsen.
I hovedparten af den musik, jeg laver, spiller elektronik en central rolle. Jeg er især optaget af at kombinere akustiske instrumenter med forskellige former for elektronisk lyd. Jeg prøver for så vidt muligt at gøre den elektroniske lyd til en udvidelse snarere end en tilføjelse. Dvs. de elektroniske elementer består oftest af bearbejdninger af de akustiske instrumenters lyd og ikke af udefrakommende materiale.
Min musik har en ret kondenseret karakter. Den stiller ikke store krav til den strukturelle lytning. Snarere udfolder den sig i enkle og fokuserede forløb. Den er på én og samme tid statisk og fremadskridende; tilsyneladende sker der meget lidt, men under overfladen er den altid på vej et sted hen.
Der er ganske få forskellige elementer til stede i min musik, og de elementer, der er, får god tid til at udvikle sig. Ofte bruger jeg stort set det samme materiale fra start til slut, og derfor giver det også mening at se musikken som en slags billeder eller skulpturer, der udfolder sig i tid.

Udvalgte værker

Værket Forsvindere 2 er for celeste, vibrafon, glockenspiel, crotales og live-elektronik. 

Stykket bygger på et simpelt tema, der bliver gentaget og udvidet. Med dette kommer en gradvist mere udfoldet kontrapunktisk tekstur. Det eletroniske lag består af live-samplede strøgne vibrafon- og crotalestoner, som i løbet af stykket udvikler sig til et tæt harmonisk lag.

Værket Lys 4 er for to musikere, der spiller på MIDI-instrumenter, som styrer 12 glødeparer og 12 sinustoner.
Lys og lyd er fuldt integreret, dvs. når en musiker trykker en tangent ned på sit MIDI-instrument, så høres én sinustone og én lampe lyser op. 

Værkliste

Udvalgte værker kan findes på www.madsemildreyer.com

Dreyer, Mads Emil

Fulde navn:

Mads Emil Dreyer

Født:

1986

Kontakt:

Adresse:

Fælledvejens Passage 12, 2.tv
2200 Kbh. N

Telefon:

22 52 41 52

Email:

Web:

Uddannelse:

Bachelor-, kandidat- og solistuddannelse i Komposition (Det Kongelige Danske Musikkonservatorium) (2011-2020).

Kandidat i Moderne kultur og kulturformidling med bachelor i film- og medievidenskab (Københavns Universitet og University of California, Berkely) (2007-2015).Priser/legater:

Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Talentpris 2019

Odd Fellow Ordenens legat for unge sang- og musikstuderende 2019

 

Profil oprettet:

4. januar 2016
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.