Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil

Liv & Musik

Morten Jessen er vokset op i Nordsjælland og kom som barn ofte i Copenhagen Phil, hvor hans far var solotrompetist. Som 5-årig begyndte han til klaver og startede siden i
Tivoligarden på trompet efterfulgt af Sankt Annæ gymnasium. Morten Jessen er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i København på basun og senere som organist ved Sjællands Kirkemusikskole. Han har spillet og arrangeret for kunstnere som Quadron, Savage Rose, Phlake, Iceage, Lukas Graham, Tivolis bigband, Nikolaj Nørlund, Monday Night Bigband, Vinnie Who, Bisse og Ulige Numre.

I dag er Morten Jessen komponist, multiinstrumentalist, stifter af Nordisk Kirkeensemble og organist i Høsterkøb kirke i Nordsjælland. Det genreløse møde med kirkerummet er omdrejningspunktet for Morten Jessens kompositoriske arbejde. Rummet danner ramme om et drømmende og tidsløst udtryk, hvor reminiscenser af impressionisme og nordisk melankoli blandes med kirkerummets klangfarver.

Morten Jessen beskriver selv sin musik som en tilstand fremfor en genre. En tilstand, hvor han som komponist træder ind i et langsommeligt og sensitivt registrerende univers, både over for vores fælles verden, hans eget indre og for selve det rum, hvori musikken bliver skabt. Ved at bruge kirkerummet som atelier for komposition, optagelse og opførelse søger musikken at være lydhør over for selve kirkerummet som en art fortolkning af rummets iboende osmose, hvor komponisten aktivt lytter efter de toner, der måtte opstå her og prøver at fastholde dem, før de forsvinder igen.

Morten Jessens værker er primært opdelt i to spor, dels deres oprindelige form for soloklaver og dels i orkesterversioner arrangeret for Nordisk Kirkeensemble bestående af 11 musikere fra Norge, Sverige, Island og Danmark. Derudover arbejder Morten Jessen også med lydinstallationer og filmmusik.

For mere information: www.mortenjessen.net

Udvalgte værker

‘Kyiv’:
‘Kyiv’ er et nyt kirkemusikalsk værk komponeret for Nordisk Kirkeensemble, som skal inspirere til håb i en tid, hvor verden er i krise. Værket er komponeret med et ønske om at udvise solidaritet for det ukrainske folk, og er en opfordrring til Vesten om fortsat at stå sammen om troen på en bedre fremtid i en ny og mere fragmenteret verdensorden. Det er komponistens håb, at kirkerummets tradition for fordybelse og nærvær kan bidrage til en bedre indlevelse i den kamp, det ukrainske folk kæmper på vores vegne, hvor ‘Kyiv’ skal ses som et symbol for at overkomme og overvinde uoverskuelige udfordringer. Værket uropføres i maj 2023

‘Skitser’:
‘Skitser’ er en løbende dokumentation af Morten Jessens arbejdsproces som komponist. Her findes hans kompositioner i deres oprindelige form som solostykker for klaver.
Værket opdateres jævnligt og består på nuværende tidspunkt af en billedeserie skabt af fotograf Denis Morton, samt videoer og lydoptagelser.
Link til 'Skitser'

Dit første testamente:
‘Dit første testamente' er et stykke kirkemusik, der reflekterer over døden. Musikken består af fire satser og er en refleksion over livets mange faser, dem vi er, og det vi hver især efterlader i hinanden gennem livet og på den sidste dag. Værket er arrangeret for Nordisk Kirkeensemble bestående af tre sangere, fem strygere, tre blæsere samt klaver og orgel.
Link til ‘Dit første testamente’

Frygt ikke byens lys:
‘Frygt ikke byens lys’ er et stykke kirkemusik i fire satser, der kredser om det guddommelige i en moderne verden. Musikken er en refleksion over troens betydning i et samfund, hvor der findes et sprog for det meste, men sjældent for den personlige tro. Værket er arrangeret for Nordisk Kirkeensemble.
Link til ‘Frygt ikke byens lys’

Lysets Engel:
'Lysets Engel' er en lydinstallation bestående af lyden af otte orgler fra Rudersdal Provsti, der tilsammen skaber et lydmaleri, der fremkalder orglernes uendelige klangfarver, og inviterer til eftertænksomhed og nærvær. Værket er skabt i samarbejde med komponist Lars Greve og dets komposition bevæger sig fra lys mod mørke og fra mørke mod lys. Ved dets uropførelse blev det afspillet fra solnedgang til solopgang i en måned i Høsterkøb kirke.
Link til ‘Lysets Engel’

Øvrige beskæftigelser

Organist v. Høsterkøb Kirke

Morten Jessen

Kontakt:

Telefon:

40 26 62 71

Email:

Web:

Uddannelse:

Rytmisk Musikkonservatorium, basun

Sjællands Kirkemusikskole, organist

Profil oprettet:

7. oktober 2022
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.