Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil

Liv og musik

Sophia Sagaradze er lydkunstner, komponist og performer. Med et fokus på multikanalslyd, interaktive installationer og performance, skaber Sophia værker der kredser omkring sammensmeltning af virkelighed og fantasi, grænselandet mellem ydre og indre påvirkning af sindet, samt det uvirkelige som en uendelig indre verden.

 Vague (2021) er en eksemplificering af disse temaer, der tager udgangspunkt i live-processeret cello som eneste lydkilde, samt fordeling af lyd i 41 højtalere.

Idéen om en decentreliseret opfattelse af universet danner inspiration for værket. Et omsluttende lydbillede, med lyd der konstant vandrer rundt i højtalerne skaber en verden omkring lytteren, der udfordrer perception og samtidig inviterer til dyb, refleksiv lytning.

I 2021 skrev Sophia også på værket Re-vive, bestilt af New Music for Strings under temaet ‘remote connections’ og havde flere samarbejder med andre musikere og kunstnere.

I 2022 har Sophia arbejdet på projektet Hear the Touch (2022), som en del af Music City Aarhus 2022. Hear the Touch er en audio-taktil installation hvor adskillige punkter på en overflade bindes sammen med et binauralt lydbillede.

Hver gang der bliver interageret med installationen, er der mulighed for en intim oplevelse, hvor lyd og berøring smelter sammen.

Udover soloværker er Sophia og en del af duoen Shattered Objects, skabt i samarbejde med komponist Neli Pantsulaia.

Sammen udforsker de kulturel identitet gennem performances. Gennem en kombination af Ny musik og konstant skiftende æstetiske udgangspunkter, behandler Shattered Objects pop-kulturelle perspektiver gennem duoens egne sociokulturelt komplekse baggrunde.

Sophia er også, i samarbejde med Tobias Sejersdahl, grundlægger af Aarhus Lydforening (ALF). ALF er en forening der har til formål at hjælpe unge komponister med at udbrede deres virke inden for lydkunst og elektronisk komposition. Med fokus på multikanalsværker og 3D lyd, fælles studier og arbejdsplads, arbejder ALF på at blive et samlingspunkt for nytænktende musik og kreative idéer.

Øvrige beskæftigelser

Stifter/formand af Aarhus lydforening

Timelærer på Det Jyske Musikkonservatorium Aarhus/Aalborg

Sophia Sagaradze

Fulde navn:

Sophia Sagaradze

Født:

05.06.1997

Kontakt:

Telefon:

+4591835567

Email:

Web:

Uddannelse:

Bachelor i klassisk composition, Tbilisi State Conservatoire.

Kandidat i elektronisk komposition (DIEM), Det Jyske Musikkonservatorium.

Priser/legater:

Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsen Legatets Talentpris. Komponist 2022

Debut:

2013

Profil oprettet:

27. oktober 2022
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.