Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil

Liv og værker

Sven Kock begyndte efter studentereksamen at studere jura, men afbrød studiet til fordel for private musikstudier i musikteori, orgel og sangundervisning hos bl.a. Peder Gram, Christian Debois, Edgar Henrichsen og Fritz Jöde. Han var organist ved Den engelske Kirke i København 1922-31 og gennemførte i samme tidsrum videregående musikalske studier i England. 1931 blev han gymnasielærer i sang på Holte Gymnasium og engagerede sig i ungdomsmusik. Sammen med Jørgen Bentzon stiftede han 1942 Dansk Radiolytter-Forening og fortsatte efter foreningens reorganisering 1950 i dens arbejde. Sven Kock udgav og redigerede tidsskriftet Pro Cantu og stiftede under krigen forlaget Pro Cantu i Sverige.

Som komponist gjorde Sven Kock sig gældende med værker for unge amatører – herunder en række skoleoperaer til egne tekster, f.eks. Tycho Brahes Ungdom (1951) for soli, kor og skoleorkester. Han angives at have komponeret orkesterværker, kammermusik og sange, men det har ikke været muligt at opspore opførelser eller udgivelser af disse værker. En samling af otte sange med dedikationsdato 3/12 1940 befinder sig i manuskript på Det Kgl. Bibliotek.

(JBR)

Litteratur

Leksikonopslag i Aschehougs Musikleksikon 1957.

Sven Kock

Født:

26. november 1894

Uddannelse:

Organist. Musikpædagog.

Øvrige beskæftigelser:

Organist. Gymnasielærer.

Profil oprettet:

16. juni 2011
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.