Musikkonservatorium og senere på det lokale Musikakademi VŠMU. I forbindelse med en intensiv koncertturné i Skandinavien med National Folk Art Ensemble Lùcnica besluttede Ivan Vincze at blive i Danmark, hvor han fortsatte sine studier på Det Kgl. Dansk Musikkonservatorium.
I 1958 blev Ivan Vincze medlem af Würzburgs Kammerorchester, og senere arbejdede han en årrække som bratschist i Grazer Philharmonisches Orchester.
Fra 1960 blev Ivan Vincze interesseret i komposition og begyndte at skrive mindre kammermusikværker med korte varigheder. Han vendte tilbage til Skandinavien og arbejdede i orkestre i Göteborg, København og Malmö. I 1981 introducerede Ivan Vincze et nyt bifag ’Musikorientering’ på en teknisk skole i Danmark.
Efterår 1982 blev Vincze medlem af GIM – Gruppen for Intuitiv Musik. Denne gruppe var blevet dannet i 1974 og havde specialiseret sig i musik noteret med tekst og/eller grafik. Medlemskabet af GIM ændrede radikalt Ivan Vinczes syn på musik.
Som medlem af GIM mødte Ivan Vincze i 1983 for første gang Karlheinz Stockhausen, hvis to tekstnoterede samlinger Aus den Sieben Tagen og Für kommende Zeiten havde skaffet GIM sit fundamentale repertoire.
GIM og dens medlemmer virkede desuden som forfattere og som emner for artikler der blev publiceret i Dansk Msuik Tidsskrift, ringgespräch über gruppenimprovisation og Musik Texte. Disse artikler omhandlede gruppen og den intuitive musiks betydning.
Efter en invitation fra Dieter Schnebel fik Ivan Vincze i 1987 lejlighed til at deltage i kompositionskurser for eksperimentel musik på HdK - Hochschule der Künste (Berlin). Hans kompositoriske prioritet blev herfra at eksperimentere og skabe musik via en kollektiv handling.
Ivan Vincze dannede også en række andre grupper for intuitiv musik: Béla Hamvas Group for Intuitive Musik (1995), United Dream of Nights (sammen med Janos Vetö), The Intuitive Trio (2002) og I.M:A - International Music Association (2003). En række af hans værker er blevet opført af Global All Stars i København fra 2010 og frem.
I 2008 producerede filmskaberen Jenö Farkas en kortfilm ’Ivan Eugen Vincxe – improviserende – impulsivt – intuitivt’ (Nomad Film, København).