Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil
Af: Per Skriver

Liv og musik

Per Skriver er uddannet ved Det jyske Musikkonservatorium med orgel som hovedfag, hvorfra han tog diplomeksamen i 1989. Hans lærer i faget musikteori var komponisten John Frandsen.

Hovedparten af Per Skrivers værker er vokalkompositioner. Han har skrevet en del salmemelodier til tekster af bl.a. Grundtvig og K.L. Aastrup. A cappellaværkerne fordeler sig nogenlunde ligeligt mellem kirkelige og verdslige tekster. Flere værker er skrevet på bestilling af bl.a. Sct. Budolfi kirke, Aalborg, Den jyske Operas Kor, Herning kirkes Drengekor, Musikstuderendes Kammerkor, Aalborg, Skæring kirke og Vestervig Kirkemusikskole.

Per Skriver har desuden komponeret for én sangstemme og orgel (bl.a. en messe for basbaryton og orgel). Værker for andre instrumenter tæller bl.a. en obosonate, en kvartet for fire saxofoner og en blæserkvintet.
Af længere værker kan nævnes ”Five mystical Songs” for sopran, bas, kor, obo og orgel (1994), Messe for basbaryton og orgel (2004) samt ”Nu lægger vinden sig i verdens haver” (2010) med tekster af Lisbeth Smedegaard Andersen for sopran, recitator, kor og strygekvartet. I kraft af Per Skrivers store interesse for at komponere for sangstemmen, er det melodiske element meget fremherskende. Sammenspillet mellem tekst og musik medfører hyppige taktskift. Tydelig inspiration høres fra komponister som Svend S. Schultz og engelske Benjamin Britten.

Af: Per Skriver

Værkliste

Strofiske sange for solosang m. klaver eller kor a cappella

Ca. 50 salmemelodier (især til tekster af K.L. Aastrup, Grundtvig og Iben E. Krogsdal)

Ca. 20 melodier til bibelhistoriske tekster (tekster fortrinsvis N.F.S. Grundtvig)

Ca. 20 korsange til verdslige tekster (bl.a. H.C. Andersen)

Værker for én sangstemme

“Dominus regit me” for sopran og orgel, 1987

“Det er Liv af reise”, 3 sange for basbaryton og klaver (H. C. Andersen), 1989

“Kom og hør og lad mig fortælle”, for sopran og orgel, Davidssalme 66, 1992

“Jeg venter dig, Herre Jesus, til dom”, for mezzosopran og orgel, 1993

To engelske Sonetter for tenor og klaver (Keats og Brooke), 1997

“Prayer”, for sopran og orgel (G. Herbert), 1997

“The Lessons of Nature” for sopran og orgel (Drummond), 1998

“Nay, Lord, not thus!” for alt og orgel (til Kirsten Dolberg) (O. Wilde), 2001

Messe for basbaryton ell. mezzo og orgel, 2004

Værker for kor a cappella

Ca. halvdelen af de strofiske sange er arrangerede for 3-4 st. kor – udover de nævnte korsatser: ca. 50 motetter til gudstjenestebrug

“Qui tollis peccata mundi”, messeled, 1985

“Her har hjertet hjemme” (O. Gelsted), 1989

“Påske vi holde” (Grundtvig), 1989

“Stat op i gry, min Gud, stat op!” (Grundtvig), 1989

“Kom kun, kom kun sol på hvide sky” (A. Garff), 1990

“Den sjæl, som Gud i sandhed kender” (Brorson), 1990

“Op til Jerusalem vi gå” (Grundtvig), 1990

“Vær stille”, Davidssalme 62, 1991

“Halleluja”, Davidssalme 116, 1991

“Op, thi dagen nu frembryder” (Brorson), 1991

“Min sol, min lyst, min glæde” (Kingo), 1992

“Vor Herre han er en konge stor” (Grundtvig), 1992

“Eja, min sjæl ret inderlig” (Ellen Andersdatter), 1993

“Op til Guds hus vi gå” (Grundtvig), 1993

“Med fred og fryd jeg farer hen” (Luther/Grundtvig), 1993

“Stolt Signild” (H. C. Andersen), 1993

“Snedronningen” (H. C. Andersen), 1994

“Maqaasineq” (A. M. Stegger), 1995

“Urolige hjerte” (Grundtvig), 1995

“Usporlig er vor Herres vej” (Grundtvig), 1995

“Skovbal” (H. C. Andersen), 1995

“Du smiler her fra hækkens grønne blade” (H. C. Andersen), 1996

Fem motetter til advent, 1996

5 sange for 3 lige stemmer (bl.a. Thor Lange), 2000

“Stemning” (J. P. Jacobsen) til Den jyske Opera, 2001

“4 Sea Songs” (Tennyson, Morris, Bowles) til Musikstuderendes Kammerkor, Aalborg, 2001-2003

”Dreams of the Sea” (Davies), 2003

“Den korteste nat” (H. C. Andersen), 2003

”Aftenlandskab” (H. C. Andersen), 2005

”Et syn” (E. Heiberg), 2005

”Forårssang” (Thøger Larsen), 2005

”Tag troen i hånden” (E. Heiberg), 2005

”Ave, Maris Stella”, 2007

”Duet” for dobbeltkor a cappella, ”The 8th World Symposium on Choral Music” i København, 2008

”Laudate Dominum”, til Arosantuskorets 25-års jubilæumskoncert, 2009

Værker for kor m. solister, orgel m.v.

“Maria sad på hø og strå” (Grundtvig), 1989

“Domine Dominus noster” (Davidssalme 8) for sopran, bas, kor og orgel, 1990

“Morlille sidder med briller på” (H.C. Andersen) for kor og klaver, 1992

“Som et stille offerlam” for kor og orgel (Grundtvig), 1992

“Five mystical Songs”, for sopran, alt, bas, kor, obo og orgel (G. Herbert), 1994

“Gloria” for sopran, kor og orgel (til Skæring kirkes indvielse), 1994

“Kom, sandheds Ånd!” for sopran, kor og orgel, 1995

“Kom til ham” (1. Peters brev) for kor og orgel, 1996

“Herre, du var vor bolig” (Davidssalme 90) for 3 lige stemmer og orgel, 1999

“Gloria” for sopran, kor og orgel, 2001 (endnu ikke opført)

”Går hårdt en sorg os på” (K.L. Aastrup, 2.s. i Fasten), 2002

”Råb af fryd for Herren” (Davids Salme 100), skrevet til Holmboe-konkurrrencen 2006

”Dette er opstandelsens dag” til Herning Kirkes Drengekors 50 års jubilæum, 2009

”Halleluja. Lovpris Herren, alle folkeslag!” festmotet kor, trompet og orgel,
 Skt. Markus kirkes 75-års jubilæum, 2010

”Nu lægger vinden sig i verdens haver” (Lisbeth Smedegaard Andersen) for sopran, recitator, kor og strygekvartet, 2010

Værker for orgel

”12 orgelstykker” Orgelkoraler – Præludier, 1993

Fantasi, adagio og fuga for orgel ved Aalborg Domkirkes 450-års jubilæum, 2003

Ca. 30 orgelkoraler

Ca. 20 friere stykker: Præludier, fugaer, fantasier

Værker for andre instrumenter

Sonate nr. 1 for obo og orgel, 3 satser, 1994-95

Kvartet for 4 saxofoner, 4 satser, 1997-98, 2001

Blæserkvintet, 3 satser, 1999-2000 (endnu ikke opført)

Intrada til påskedag for horn og orgel, 2003

Fantasi for obo og orgel ved Vestervig Kirkemusikskoles 25-års jubilæum, 2006

(Per Skriver, d. 2. marts 2011)

 

Af: Per Skriver

Diskografi

”Schmücke dich, o liebe Seele” orgelværker af J.S. Bach
Concertante
COCD 005 (1995), CD

”Vokalmusik” af Per Skriver. Motetter - Salmer - Five Mystical Songs
Århus Kammerkor, oboist Merete Hoffmann m.fl.
Point PCD 5143 (1998), CD

”Alt under himlen . . .”
Musikstuderendes Kammerkor Aalborg, Mogens Dahl (dirigent)
Point PCD 5157(2002)

”Sølversange”
Musikstuderendes Kammerkor Aalborg, Mogens Dahl (dirigent)
Point PCD 5163 (2006), CD

”North”
Mogens Dahls Kammerkor
Exlibris EXLCD 30122 (2007), CD

”Sacred North”
Mogens Dahls Kammerkor
Exlibris EXLCD 30127 (2007), CD

Per Skriver
Privatfoto

Per Skriver

Født:

1962

Kontakt:

Telefon:

30 71 28 30

Email:

Uddannelse:

Uddannet ved Det jyske Musikkonservatorium med orgel som hovedfag. Diplomeksamen 1989.

Øvrige beskæftigelser:

Organist ved Skt. Markus kirke i Aarhus. Kordirigent. Lærer i orgel og musikteori ved Aarhusafdelingen af Vestervig Kirkemusikskole.

Forlag:

Edition Wilhelm Hansen
Edition Egtved

Profil oprettet:

7. februar 2012
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.