07 May 2012

Angelo

Ny dansk Opera af Lars Klit og Jesper Lützhøft.

”Beretningen om et forudsigeligt mord” skrevet af forfatteren Gabriel Garcia Marquez ligger til grund for en ny opera med titlen Angelo.  Det er komponisten Lars Klit, der tidligere har haft stor succes med flere af sine kammeroperaer, der står bag musikken. Teksten til operaen er skrevet af Jesper Lützhøft, der tidligere har været chef for Den Anden Opera i København.

Historien starter med et bryllup og ender med et mord, et mord som alle forsøger at forhindre, og som morderen på sin vis heller ikke ønsker at begå. Man kan, hvis man vil, trække paralleller til f.eks. æresdrab; men det der har ligget Lars Klit og Jesper Lützhøft på sinde, er fortvivlelsen over vold som konfliktløser, om det så er æresdrab, bandeopgør eller interventionskrige. Det forudsigelige mord – den forudsigelige dumhed, er den dynamo eller skruetvinge som driver handlingen frem mod det uundgåelige skæbnesvangre mord.

Operaen iscenesættes af Ulla Gottlieb, der har en stor karriere som iscenesætter i Sverige og forestillingen dirigeres af den unge Maria Badstue, der her får sin hidtil største opgave med at holde styr på de 9 sangere og 14 musikere i orkestret der både indeholder klassiske strygere, engelskhorn og harpe som elguitar, sampler og trommesæt.

Læs mere her: www.angelo-opera.dk

Premiere på Angelo 11. maj 2012 kl. 20.00 i Pakhus 11,

Dampfærgevej 2, 2100 Kbh. Ø.

Forestillingen spiller til og med 22. maj.

Køb billetter på Billetnet

 


Udskriv side Del på Facebook
Filter
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.