Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil
Af: Jacob Kirkegaard

Liv og musik

Jacob Kirkegaard er en dansk kunstner og komponist, født 1975.

Kilderne til Kirkegaards værkpraksis findes i akustiske fænomener, som oftest enten er uhørlige eller overhørte for det menneskelige øre. Via brugen af diverse sensorer og optagemetoder udfoldes og konceptualiseres materialet til kompositioner, rum, billed- og lydværker. Lydkilderne spænder mellem underjordiske islandske gejsere, forladte radioaktive rum i Tjernobyl, Berlins roterende TV-tårn, grønlandsk hydrosonisk kælven, og toner genereret af øret selv.

Jacob Kirkegaards værker lytter bag ved det umiddelbare og udfordrer vores opfattelse af os selv og verden omkring os.

Jacob Kirkegaard tog afgang fra Mediekunstakademiet i Köln i 2006, hvor han studerede i 5 år under prof. Siegfried Zielinski & prof. Anthony Moore. Hans lydværker udgives af pladeselskaber som Touch (UK), Posh Isolation (DK) Von Archives (F) og Important Records (USA). Kirkegaard har præsenteret sine værker på en lang række anerkendte udstillingsplatforme, festivaller og konferencer i verden, feks på MoMA, Issue Project Room & The Stone (NYC, USA), KW & Transmediale (Berlin), The Menil Collection, Rothko Chapel, Museum of Jurassic Technology & Stanford University (USA), Mori Art Museum og Aichi Triennale (Japan) samt på Louisiana, Arken og Museet for Samtidskunst (DK).

Værkliste

Find værkliste på komponistens eget website.

Diskografi

5 Pieces (Posh Isolation, 2015)

40 Days of Silence (VON Archives, 2014)

Conversion (Touch, 2013)

Svævninger (Important Records, 2012)

Imperia (Posh Isolation, 2012)

Aion (Fonik Works, 2011)

Labyrinthitis (Touch, 2008)

4 Rooms (Touch, 2006)

Eldfjall (Touch, 2005)

01.02 (Bottrop Boy, 2003)

Soaked (Touch, 2002)

Foto: Katinka Fogh Vindelev

Jacob Kirkegaard

Født:

1975

Kontakt:

Uddannelse:

2001-05: Academy of Media Arts, Köln, MA degree.

Profil oprettet:

21. maj 2013
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.