Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil

Liv og musik

Lars Lundehave Hansen har gennem mange år markeret sig som en af Danmarks visionære lydkunstnere. Ikke mindst har han været et centralt navn på den danske scene for noise og drone som del af Noisejihad og som del af duoen Wäldchengarten. Han har desuden markeret sig gennem en række soloudgivelser og installationer, både i Danmark og internationalt. Lars Lundehave Hansen udsender i 2016 soloværket "Terminal Velocity", der atter viser hans fremragende sans for at opbygge lydlige rum med en på én gang drømmende og fysisk kvalitet.

 

Kunstneren forklarer: “For mig handler det meget om energi. At der er nogle ekstreme energiudladninger, ligesom man også kan høre mange steder i klassisk musik, når hele orkestret har fuld skrald på. På den måde betragter jeg ikke nødvendigvis mit materiale som forvrænget lyd eller som noget ubehageligt, men tænker mere på det som en form for markering af energi. Støjen giver en langsomhed, en anden slags energiudladning, der skaber nogle forunderlige stemninger, du kan fortabe dig i”.

 

Hans seneste udgivelse er værket Terminal Velocity, der blev udgivet i maj 2016 på det eklektiske label Tonometer Music. Arbejdet med værket foregik på det legendariske EMS/Elektronmusikstudion i Stockholm og resulterede i ikke færre end 21 vignetter, der er taget med på vinylpladen.

 

Under mit ophold gentænkte jeg måder at skabe klangbaseret, atmosfærisk ambient og forsøgte at indarbejde denne genre i et klassisk poprock-format, der om noget kan siges at være den langstrakte og hensatte ambients diamentrale modsætning. Resultatet blev en række elektroniske droner, der uden at give køb på formelle strukturer som ansats, opbygning og klimaks, bliver afviklet på 3 minutter eller derunder. Sangene holder melodiske skalaer, støjen stemmer og noget kan endda betragtes som en slags kompositoriske stil øvelser forklædt som musik.”

 

Gennem årene har det musikalske virke været fokuseret på klangligt udfordrende kompositioner og en udforskning af mellemrummene mellem tone og støj på langs af musik i gængs forstand. Det er om noget en særegen niche men arbejdet med at skabe en anden æstetik af det beskidte og grimme har indtil nu været yderst givende i form af anerkendelse, hæder og priser i ind- og udland, heriblandt Statens Kunstfond og en Honorary Mention i 'Digital Music and Arts'-kategorien ved Ars Electronica i 2011.

 

Lars Lundehave Hansen har spillet verden over, fra Brasilien, Japan og Kina til Indien og hele Europa. Senest i Danmark var det som opvarmning for legenden William Basinski for en udsolgt sal på Jazzhouse.

 

Pladen kan streames i sin fulde længde her

 

Find info på komponistens eget website.

Værkliste

Find værkliste via komponistens eget website.

Lars Lundehave Hansen

Født:

1978

Kontakt:

Email:

Web:

Uddannelse:

2001-2006: MFA, Det Jyske Kunstakademi

Øvrige beskæftigelser:

Medlem af BKF, DKF og Kunstnersamfundet. Bestyrelsesmedlem i BKFo i 2015-18, udpeget af Akademiraadet.

Priser/legater:

2011: Honorary Mention, Digital Music and Soundart, Ars Electronica, Østrig

2006: Det Jyske Kunstakademis Hæderslegat for arbejdet med lyd i kunstnerisk kontekst.

2001: Statens Kunstfond for lyd-værket '01001-1'

Profil oprettet:

21. maj 2013
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.