Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil
Af: Thomas Agergaard

Liv og musik

Thomas Agergaard er autodidakt komponist og musiker, med saxofon som hovedinstrument. Han har modtaget privat undervisning af førende saxofonister, i improvisation og komposition, og er som musiker eksponent for den såkaldte nordiske tone. Både som komponist og musiker har han et stigende international virke og spiller med førende jazzmusikere både fra Norden og det øvrige Europa samt med amerikanske musikere.

Allerede som barn begyndte Thomas Agergaard at komponere, og stilistisk spænder han i dag fra electronics over Big band musik til moderne klassisk musik.
Hans værkliste tæller bl.a. blæser- og strygerkvintetter, samt et righoldigt spænd af klavermusik, for soloklaver samt 2 klaverer.
Agergaards musik for klassiske besætninger er karakteriseret ved at være abstrakt men med en egen melodisk åre, ofte tæt komponeret og præget dels af det varme mørke og hemmelighedsfulde som står i kontrast til lyse og imødekommende klange i mange farver.

Hans Big Band musik er i en frit fabulerende stil, som er kendetegnet ved at være kompleks men melodisk, stærkt rytmisk, samt klangligt smukt.

Gennem et holistisk verdenssyn hvor musik, billeder, former og mennesker og natur står lige, beskæftiger Agerggard sig med virkeligheder, ikke mindst kanten af disse, deri andre kulturers virkeligheder.

Diskografi

Find diskografi på komponistens eget website.

Thomas Agergaard
Foto: Morten Agergaard

Thomas Agergaard

Født:

1962

Kontakt:

Adresse:

Sibberupsvej 2B
4684 Holmegaard

Telefon:

35 42 17 03

Email:

Web:

Uddannelse:

Autodidakt som komponist.

Øvrige beskæftigelser:

Musiker (hovedinstrument saxofon). Underviser på Det Rytmiske Musikkonservatorium og Esbjerg Musikkonservatorium..

Priser/legater:

DJBFAs hæderspris (2001), Lille Jazzpar Pris (2002), Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat (2002) samt div. legater fra Statens Kunstfond.
Vinder af Kolding Biblioteks internationale konkurrence om en Lydskulptur (2009).

Profil oprettet:

30. maj 2013
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.