Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil
Af: Filip de Melo

Liv og musik

Filip de Melo er født i Fritsla. Han er guitarist i grunden og fandt tidligt en fascination for noder og det selv at skabe musik. Efter musikgymnasie i Sverige, startede han kompositionsstudier ved Gotlands Tonsättarskola i Visby. Han fortsatte videre med studier ved Den Kungl. Musikhögskolan i Stockholm og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Her har Filip haft sin base for sit kunstnerlige virke.

I sin studietid og efterfølgende har Fili beskæftiget sig med koncert- og festivalproduktion sideløbende – både som producent, produktionsleder og kurator. Blandt andet grundlagde han, sammen med Gunnar Karel Másson, den elektroniske musikfestival SONIC i 2012.

 

Æstetik

Filips grundlægende æstetik har altid været influeret af renæssancens polyfoniske og modale musik samt visuel billedkunst og tekst. Han beskæftiger sig både med akustisk og elektronisk musik.

Gennem årene har han udarbejdet en egen kunstnerisk profil, som han selv omtaler som Relativ Musik. Musikken komponeres som en styret improvisation. Musikeren skal føle sin egen indre puls og agere på, hvad der står noteret, men også hele tiden aktivt lytte og reagere på hvad de andre musikere spiller. Værket bliver derfor altid spillet på en ny måde, med momenter af genkendelse, fra gang til gang. De bærende elementer er vejrtrækning, aktiv lytning og meditation – at være vågen for hvad der sker her og nu. Den musikalske gestalt kan sammenlignes med installationsmusik eller dronemusik. Musikken kan også opleves som noget mere indadvendt – eksempelvis i meditation eller som om man betragter et maleri i stilhed. For Filip har interessen for yoga, meditation og buddhisme været af stor indflydelse. Det er ikke tale om spirituel musik, men mere om kontemplation og refleksion for musikeren og lytteren.

 

Sonar, (2015)

https://soundcloud.com/filipm/sonar

Værkliste

Her kan man se en liste over komponistens værker: http://filipmelo.com/portfolio/

Foto: Malin Jansson

Filip Correia de Melo

Fulde navn:

Filip José Mauritz Correia de Melo

Født:

1986, Fritsla (SE)

Kontakt:

Adresse:

Asminderødgade 7, 2. tv.
2200 København N

Telefon:

23 92 65 45

Email:

Web:

Uddannelse:

Studier i komposition ved Gotlands Tonsättarskola, Den Kungl. Musikhögskolan i Stockholm og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Øvrige beskæftigelser:

Festivalleder og yogalærer.

Profil oprettet:

24. juni 2013
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.