Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil

Liv og musik

Hugi Gudmundsson har en særlig interesse for vokalmusik, og den har ofte et kirkeligt præg. Hans melodier er enkle, melankolske og inspireret af gamle islandske melodier, som understøttes af enkle men alligevel uventede harmonier, som giver dem et nyt udtryk. Så både gammelt og nyt er tilstede i hans værker på samme tid. Han spillede dødsmetal i teenageårene, hvilket også åbnede hans interesse for "anderledes" og "skæv" musik. Han er en af de få komponister i Danmark der har studeret både klassisk komposition og elektronisk musik.

 

Hugi Gudmundsson har tre gange modtaget The Icelandic Music Award; i 2008 for orkesterstykket Orkestur, i 2013 for Apocrypha og i 2016 for violinkoncerten Absentia. I 2015 modtog han også den prestigefyldte islandske kunsterpris The optimism Award. Blandt internationale anerkendelser er tre anbefalinger ved International Rostrum of Composers, nominering til ISCM Young Composer Awards og førstepræmie i Nordiske Musikdages kompositionskonkurrence 2013, ”Fairy Tales in Music” for stykket The Deacon of Dark River. Derudover var han nomineret til Nordisk Råds Musikpris 2014 for stykket Solar5: Journey to the Center of Sound. I 2014 modtog Hugi Gudmundsson et treårigt arbejdslegat fra Statens Kunstfond. - Find info på komponistens eget website.

Værkliste

Find værkliste på komponistens eget website.

Diskografi

Nordic Affect (2013)
Hamralid Koret
Forlaget Smekkleysa

Hugi Gudmundsson
Foto: hugigudmundsson.com

Hugi Gudmundsson

Født:

1977, Island

Kontakt:

Adresse:

Nyrnberggade 24,1
2300 København S

Telefon:

61 27 58 55

Email:

Web:

Links:

Uddannelse:

Komposition ved Reykjavik College of Music.
Master i komposition ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium 2005 (Bent Sørensen, Hans Abrahamsen og Niels Rosing-Schow).
Master i electronisk musik ved Institute of Sonology, Holland, 2007.

Profil oprettet:

25. juni 2013
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.