Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil
Af: Annette Odimer

Liv

Annette Odimer er født og opvokset i Norge, og har siden 1994 boet i København.

Meget tidligt i hendes barndom meldte der sig en stærk interesse for musik og for at lave egne sange.

Hun opdagede dog også, at så snart hun gik til musikundervisning, så forsvandt hendes oprigtige nysgerrighed for at spille og hun fik heller ikke lavet sange. Heldigvis havde hun en lærer, der anerkendte, at hun faktisk lærte meget mere, når hun ikke kom til hans undervisning, og han opmuntrede hende til at blive ved på sin egen måde og udforske sin egen musik uden pædagogisk input. Og det har hun gjort lige siden.

Selvom hun op igennem årene har lavet meget andet end musik, som bl.a. skuespiller, stemme coach, energi terapeut, selvudvikling, lærer og underviser, har hun hele tiden arbejdet med sine sange på sidelinjen.

 

Af: Annette Odimer

Musik

I Annettes musikalske univers, er det vigtigt at få det hele med. Via sine sange ønsker hun at spejle tilværelsens mange facetter, uden at hverken rendyrke eller fortrænge specifikke følelsesudryk. Dette viser sig også tydeligt i den måde, hun på legende og upoleret vis udforsker sin stemmes mange nuancer og muligheder.

Hun kan bedst lide at arbejde med få instrumenter, og at udforske dynamikkerne og kompleksiteten indenfor begrænsningerne.

Som sanger, musiker og komponist er hun autodidakt, hvilket gør, at hendes musik har fået lov til at udvikle sig frit, vildt og utæmmet.

Hendes skolede kunstneriske uddannelse, kommer derimod fra teateret som skuespiller, hvilket også i stor grad præger den måde, hun arbejder med musikken på.

I hendes sangskrivning står stemningen og det emotionelle udtryk i centrum, og musikken er både melodiøs og recitativ med organiske og detaljerede arrangementer.

Hendes kompositoriske tilgang er intuitivt baseret, hvor det instrumentelle udgangspunkt for det meste er hendes stemme og guitarspil.

Annette Odimers intention er at skabe musik, der virker både opløftende og emotionelt forløsende, og musikken har vist sig specielt egnet til meditative, ceremonielle, terapeutiske og selvudviklingsmæssige sammenhænge.

Sangteksterne, der både er på engelsk og norsk, er ofte inspireret af naturen, og søger hele tiden hen til det sted, hvor alt falder på plads.

Igennem årene har hun optrådt med sin musik live på spillesteder og festivaler, caféer, kirker, gader og stræder rundt om i Europa.

Hun har spillet og komponeret sange i forskellige konstellationer, og har udgivet to albums med trioen Love Your Way (med guitar, sang, kontrabas, mundharmonika, steel pan og perkussion)– Sacred Figures” i 2015 og ”Zentrifuge” i 2012”, samt én Ep -”Nightwalk of the Monster” med duoen Neon(for guitar, sang og kontrabas) i 2001.

Af: Annette Odimer

Diskografi

”Sacred Figures” med Love Your Way. Udgivet af Gateway Music (2015)

”Zentrifuge” med Love Your Way. Udgivet af Gateway Music (2012)

”Nightwalk of the Monster” med Neon. Udgivet af Alternate Records (2001)

Foto: Jon Eirik Lundberg

Annette Odimer

Født:

1974

Kontakt:

Adresse:

Hyltebjerg allé 60H, 2.tv
2720 Vanløse

Telefon:

20 75 90 74

Email:

Web:

Uddannelse:

Læser pt. til kandidat i teatervidenskab på Københavns universitet.
Bachelor i Engelsk fra Københavns Universitet.
Uddannet skuespiller fra Instituttet for Scenekunst i Pontrémoli i Italien og Skandinavisk Teaterskole i København.
Stemmeuddannelse fra Roy Heart Theatre i Frankrig.

Øvrige beskæftigelser:

Grundlægger af bandet Love Your Way.
Grundlægger af Real Play –et undervisningssted for sang/stemme, teater, musik, meditation og energi-arbejde.
Underviser i sang/stemme og teater i både privat og offentligt regi.

Profil oprettet:

28. juni 2013
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.