Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil
Af: Bananskolen

Liv og musik

Engang var Goodiepal noget af en internetartist, der kun arbejdede helt alene på al den fede sound, I allerede har hørt masser af. Hvis I gerne vil lytte til de gode gamle plader, findes de derude både på vinyl og diverse andre formater - han er jo god til at udgive på medier alle troede var uddød: usb-stik etc etc. Ring altid på Black light-telefonen: 86 20 23 20. De har det hele, og som den Aarhus teknokriger Goodiepal er, er Aarhus selvfølgelig stedet, hvor du kan støve langt de fleste af hans kreationer op.

Skabelsen af alt dette hører dog selvfølgelig til i de gode gamle solodage med den elektroniske lut. Nu er han bare et stille medlem af Bananskolen, der har ca 115 medvirkende (et Big Band), og hvis du vil i kontakt med Goodiepal er det altså via bigbandet. Som alle også altid er inviteret til at være med i. Og vi lover dig naturligvis et brag af en klanglig oplevelse.  Men han optræder ALDRIG alene længere...

Det er slut, det er helt slut...

Af: Bananskolen

Kunst, tanker og musikkritik

Goodiepal er en moderne kunst- og musikkritiker fra øverste skuffe. Han har skrevet og publiceret hundrede-, hvis ikke tusindvis af artikler, lydfiler, podcasts og pamfletter om kunst - ej at forglemme udgivet ny musik, etableret den familiære Bananskole og den encyklopædiske viden herom. Og så videre og så videre… 

Hans magnum-lydfilsamling kaldet DJ Audio §var kan findes hos Spor Festival 2023 og dele af det hos Ubuweb, men De må selv lede lidt kære læser, ja ja nuvel. Derudover findes mange af hans skriverier og artikler i internationale magasiner og og tidsskrifter, selvom langt de fleste faktisk er selvudgivne - gerne de allermest obskure steder. Projektet Emego211 er et eksempel på det selvudgivne og obskure.

Goodiepal har udgivet to bøger, der er svære at at læse og MEGET svære at få fat på! Men de findes som pdf’er lige her: 


… og højtlæsningsversionen her: https://vimeo.com/21483378

Der er med andre ord meget at nævne, eftersom Pruttipal har skrevet for mange af dette lands, Islands og Englands aviser og fagblade - indtil disses redaktioner som oftest smider ham på porten for hans politiske overbevisninger.

Det skal også meddeles, at Goodiepal op gennem 1990’erne havde en fast klumme i Danmarks eneste seriøse musikmagasin Soundcheck, hvor han både beskrev og anmeldte den såkaldte KCKomputermusik. Bladet udkom sidste gang på tryk den 5. april 2001, men Goodiepal har heldigvis været fast inventar i Blender Magazine, så længe det levede…

Pruttipal annoncerer desuden regelmæssigt i The Wire — Adventures in Sound and Music-magasinet med farvestrålende annoncer. Således er han en bærende kraft i bladets fortsatte overlevelse. Der arbejdes pt. på højtryk for at få udformet en samlet pdf med dette annoncearbejde. 

Meget af Goodiepals retoriske institutionskritik er ikke altid faldet i god jord hos danskerne, særligt ikke dengang gruppen SYGNOK og Hr. Pruttipal stjal og opgraderede en synthesizer fra Det Jyske Musikkonservatorium

Daværende rektor, Thomas Winther, var rasende og politianmeldte gruppen.

Af: Bananskolen

Værkliste

Efterhånden har Goodiepal drømt og tænkt en utællelig mængde tone-, klang- og tidseksperimenter - både på udstillinger, til utallige koncerter og i albumformater. Mange af dem var sikkert ret spændende, da de blev påhittet, men eftersom Goodiepals musikalske virke ikke befinder sig indenfor genren kompositionsmusik men derimod snarere computerfolk, er ideerne ikke rigtig længere hans. Til gengæld er de muteret og blevet langt bedre i den form, de optræder i i dag under andres navne og virker.

N.B. Husk også at Goodiepal selv kun har tænkt ganske få originale tanker. De fleste var og er snuppet andetsteds fra: en rigtig computer-folk-musikant er han.

P.S.
Mange har lavet film om ham? Hvorfor det er tilfældet må stå hen i det uvisse, men en finsk og en engelsk film er værd at fremhæve. Sami Sänpäkkiläs The Goodiepal Equation og Saul Alberts Sygnok And The War For Radical Computer Music. 

P.P.S. 
Mange har givet sig ud for at være Goodiepal på albums og til koncerter i løbet af de sidste mange år den, men eneste rigtige Goodiepal værkliste og Discografi er den Tyske Wolf’s Kompaktkiste! - alle andre er blot moderne internet-snyd.

 

Goodiepal, foto: Florian Cramer

Goodiepal Parl Kristian Bjørn Vester

Fulde navn:

Goodiepal Parl Kristian Bjørn Vester

Født:

1974 Klaksvik

Kontakt:

Adresse:

C/o Therese Høyer
Næringen 74 st. Tv.
8240 Risskov

Telefon:

Bananskolen sekretariatet +45 53 21 09 65

Email:

Web:

Uddannelse:

Fra gaden ellers faktisk ingen.

Øvrige beskæftigelser:

Har undervist utroligt meget på universiteter og koncervatorier i ind- og udland. En lille liste af tidligere publicerede bekræftigelser kan findes med way back machine

Pedel i Bananskolen

Priser/legater:

Kun en der er værd at nævne nemlig fristaden Christiania’s Hæderspris: Henrich Prisen

Debut:

På Kassettebånd 1989. I Solo koncerter sammenhæng 1991. I Bananskolen 2018

Forlag:

Profil oprettet:

2. juli 2013
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.