Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil

Liv og musik

Max Sydendal er uddannet cand.mag. i musikvidenskab og latin fra Københavns Universitet. Som komponist er han hovedsagelig autodidakt.
Sydendal har komponeret musik for orkester, kor, orgel, kammerensembler og skuespil. Det er dog især symfoniorkestret, der har Sydendals store interesse, og han fremhæver selv "Omnis Mundi Creatura" for orkester, kor og sopransolo (til tekst af Alain de Lille) som et af hovedværkerne. Andre hovedværker er "Idus Martiae", et symfonisk digt for stort orkester, og de to orgelværker "Fantasia I + II", som blev skrevet på opfordring af organist Knud Vad, og som denne har opført rundt omkring i Europa, i Australien og Japan.

Max Sydendal tager sig god tid, når der komponeres, dels fordi han godt kan lide at kompositionerne får mulighed for at lagre sig, dels fordi han også har andre gøremål bl.a. som dirigent for både kor og symfoniorkestre.
Form, tema, kontrapunktik og instrumentation er nogle af nøgleordene i Sydendals kompositioner. Hans kompositoriske stil blander ofte det tonale med det atonale. Om det er moderne eller ej, er ikke det afgørende, det essentielle er stykkets indre sammenhæng. Som en forlængelse af den senromantiske tradition er det mere de store former, brede linjer og længere temaer - det "maximalistiske" - end det minimalistiske, der har hans interesse. Det er ofte ensbetydende med, at musikken virker dramatisk, billedskabende og som en musiker beskriver det: "insisterende og ubønhørlig".

(Red.)

Værkliste

Find ufuldstændig værkliste via SNYKs værkdatabase.

Max Sydendal

Født:

1960

Kontakt:

Adresse:

Skovvej 33
4944 Fejø

Telefon:

54 71 30 38

Email:

Uddannelse:

Cand.mag. i musikvidenskab og latin fra Københavns Universitet. Som komponist autodidakt.

Øvrige beskæftigelser:

Dirigent og organist.

Forlag:

Profil oprettet:

2. juli 2013
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.