Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil

Liv og musik

Pauli Í Sandagerði er født i Tórshavn på Færøerne og uddannet lærer. Hans musikalske uddannelse begyndte med interessen for at spille klaver, men med tiden blev det arbejdet med kor og det at komponere, der optog ham mest. Han har skrevet mange former for musik, heriblant folkesange, rock musik, sange (lieder), kormusik, sonater, oratorier, klavermusik samt kammer- og orkestermusik i moderne (klassisk) stil. Hovedinteressen ligger dog i at skrive sange.

Pauli Í Sandagerði har været en af pionererne indenfor færøsk kompositionsmusik, og hans første store værk Sonate for klaver og fløjte i 1976 - blev flot modtaget; f.eks. skrev den færøske forfatter og billedkunstner William Heinesen det var tydeligt at der i dette var en kreativ fantasi og poetisk dybde...Det er en stor glæde, at sådan musik bliver skabt i dette land, hvor vi har vore egne fortræffelige sange og kormusik, men indtil nu ingen færøsk instrumentalmusik.

Hans musik er blevet opført ved koncerter og spillet i radioen i mange lande, eksempelvis hele Skandinavien, Island, England, Skotland, USA, Frankrig, Japan og Grækenland. I de senere år har han oplevet en stigende interesse for sin musik og har modtaget flere bestillinger.

Pauli Í Sandagerðis produktion er meget varieret også indenfor hver kategori, men i hver komposition, ligegyldig hvilken slags musik der er tale om, er der spor af den færøske sang fra havet, landet, kirken og dansen.

(www.ps-music.com/Red.)

Værkliste

Find værkliste på komponistens eget website.

Diskografi

Find diskografi på komponistens eget website.

Pauli Í Sandagerði
Foto: ps-music.com

Pauli Í Sandagerði

Født:

1955, Tórshavn

Kontakt:

Adresse:

Engumvej 21
7120 Vejle Ø

Telefon:

76 74 90 70

Email:

Web:

Uddannelse:

Læreruddannet.

Priser/legater:

Førsteprisen for Tango non argenti, i en konkurrence arrangeret af Jacob Gade Festivalen (2002).

Profil oprettet:

2. juli 2013
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.