Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil

Liv og musik

Jens-Ole Malmgren studerende klaver hos Leif Bülow Nielsen 1967-68, herefter selvstudier.
Han tilbragte nogle lærerige år med Gruppen for Alternativ Musik 1971-1974, hvor sørgemusikken "Halvfem" blev opført ved en koncert i Nikolaj Kirke i anledning af nedlæggelsen af den sidste sporvogn i København. Derefter lavede han organisationsarbejde for Det Unge Tonekunstnerselskab (DUT) og Dansk Komponistforening i nogle år.

Jens-Ole Malmgrens første uropførelse var Sekstet for fløjte, obo og strygekvartet ved en DUT-koncert i 1971. Herefter fulgte værker for små og større ensembler, bl. a. "Circulations" for klaver til Elisabeth Klein, udgivet af Samfundet til Udgivelse af Dansk Musik (idag Edition S). Orkestersuiten "Den lille Prins" blev uropført ved Ung Nordisk Musikfest i Oslo 1973. "Savoyages" symfoni i 2 satser blev opført af Sønderjyllands Symfoniorkester i 1974. Randers Byorkester, dirigent Lavard Friisholm, bestilt og uropført "Dancing Circus" i 1977. Sammen år blev også "3 stykker for blæserkvintet" bestilt og uropført af Den Danske Blæserkvintet. I forbindelse med Randers Festival i 1978 blev "Kvintet" bestilt og uropført.

Musical projekt
I samarbejde med Jens-Ole Malmgrens døtre, Anne, Charlotte og Eva, blev "Shine On" færdiggjort 2001. Værket er en "lovestory"/eventyr i to dele, som er velegnet for et amatør ensemble. Det består af manuskript, sceneanvisninger, dialog, sangtekster; vokal-/klaverudgave, partitur, stemmer (symfoniorkester med rytmegruppe, men en mindre besætning kan arrangeres).

Værkliste

Find værkliste på komponisten eget website - menupunkt 'Ole Malmgren'.

Jens-Ole Malmgren

Født:

1946

Kontakt:

Adresse:

Am Sportplatz 7A 
Stöcken
D-29588 Oetzen

Telefon:

+49 151 6732 0866

Email:

Web:

Uddannelse:

Klaverstudier hos Leif Bülow Nielsen 1967-68. Autodidakt som komponist.

Forlag:

Profil oprettet:

3. juli 2013
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.