Nanna Liebmann blev født ind i Københavns liberale borgerskab i et hjem hvor musik spillede en stor rolle. Hendes fader var øjenlæge og ivrig amatørmusiker, hendes onkel var den kendte politiker Orla Lehmann, og en af hendes brødre, Carl Lehmann, blev også politiker.
Nanna Liebmann blev elev på Konservatoriet 1868 hvor hun studerede sang og klaver og havde Gebauer, Hartmann og Gade som lærere i teori. Her traf hun sin senere ægtemand Axel Liebmann som hun giftede sig med 1874. Kun halvandet år efter ægteskabet døde han pludselig, så hun stod alene tilbage med sin et halvt år gamle søn. Takket være sin gode uddannelse kunne hun overtage et par af mandens job som sanglærer på Zahles skole og musikanmelder ved Fædrelandet. Desuden underviste Nanna Liebmann i klaver.
Undervisning og studier
Trods sine forpligtelser som alenemor og et stramt undervisningsskema fortsatte Nanna Liebmann med at videreuddanne sig efter konservatorieårene.
1880 studerede hun klaver i Paris hos Louise Aglaé Massart der sammen med sin mand, violinisten Lambert Massart, havde en af Frankrigs berømte musiksaloner. Fra 1880’erne optrådte hun som pianist både som akkompagnatør og kammermusiker.
I løbet af 1890’erne koncentrerede Nanna Liebmann sig om sangundervisning, og 1901 vendte hun tilbage til Paris og studerede sang. Frem til midten af 1920’erne var hun en søgt sangpædagog og underviste bl.a. professionelle sangere.
I årene omkring 1910 studerede hun teori og kontrapunkt hos den i musikhistorisk sammenhæng ellers ukendte Aage Nording, der var naturvidenskabsmand men havde studeret musikteori i Berlin.
Organisationsarbejde
Nanna Liebmann påtog sig med årene adskillige krævende tillidsposter: Bl.a. stod hun for musikarrangementerne ved Kvindernes Udstilling (1895), og hun engagerede sig i indsamlingen af midler til opførelse af Kvindernes Bygning, 1898-1906 som forkvinde for bestyrelsen.
1901-05 var hun bestyrelsesmedlem af Musikpædagogisk Forening, der få år forinden var blevet stiftet af bl.a. Louis Glass med det formål at højne musikundervisernes faglige standard.
(JBR)