Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil
Af: Loïc Destremau

Liv og Musik

Jeg er en dansk-fransk komponist med base i Aarhus, der hovedsageligt arbejder i et krydsfelt mellem instrumental og elektro-akustisk musik i konstellationer fra solo-perfomere til større ensembler. 

Jeg voksede op på Sydsjælland i Vordingborgområdet, hvor jeg gik til klaver og samspil. Min musikalske baggrund var ud over klassisk musik formet af diverse genrer som salsa, blues, jazz og pop, idet jeg medvirkede i forskellige bands i en længere årrække. Samtidig eksperimenterede jeg på egen hånd med krydsgenrer i form af miniature-kompositioner for tasteinstrumenter og elektronik og startede også senere til orgel på kirkemusikskolen i Roskilde. Med rødder i klassisk, rytmisk og kirkemusik endte jeg dog i 2012 med at gå mine egne veje mod et kreativt fokus og søgte ind og blev optaget på komposition ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus ved Niels Rønsholdt og Simon Steen-Andersen.

I min studietid har jeg arbejdet med soloinstrumenter, ensembler og multi-media og bevæget mig i flere forskellige retninger - særligt præget af et mindre studiedogme jeg pålagde mig selv, om at fornye en række udgangspunkter ved hvert nye påbegyndte stykke for at udfordre kreativiteten. 

Siden har mine værker bevæget sig mere og mere mod det scenekunstneriske med fokus på aspekter som instrumenternes fysiologi, audio-visuel opfattelse, forvrænget folkemusik og hvad jeg kalder for lingo-musikalsk semantik og fonetik. Lingo-musikalsk – som tale- og skriftsprog, der bearbejdes og musikaliseres ved at zoome ind på detaljer og elementer ved tale og skrift, som normalt ikke lægges mærke til, men kun har en kommunikativ funktion.
I mit fokus på instrumenternes fysiologi interesserer jeg mig for instrumentets funktion, tekniske kapacitet og ikke mindst æstetik. 

Udvalgte værker

Udvalgte værker

Île de Sonorité II (2012)
– et studie i langsomme og gradvise transformationer af forskellige teksturer, men som pga. af den adstadige udvikling opløser fornemmelsen af skiftende ’klangøer’, der måske nærmere opleves som én ø af klang.

 

Less is more or less more (2013)
– med et næsten urmusikalsk udgangspunkt kontrasteres guitarens klangmuligheder overfor det virtuose, som af sig selv bryder ud af de svævende lydbilleder og ender med at forvrænge sig selv og blive til klangenes skyggelyde i form af støj og impulser.


Faulty Waterwork (2014)
– et akvarium udvikler sig til et instrument, der gradvist ændrer sig fra at være tomt men oplyst, til at være mere og mere fyldt med vand men formørket. Det stigende vand opsluger nemlig lyde, objekter og selv scenens eneste lys imens et elektronisk medium overtager akvariets akustiske tilstand til et forvrænget lydbillede med musikhistoriske og elementære referencer. Faulty Waterwork
COM unTime (2015)

– hyper-kollage af diverse musikgenrer fra mange lande og tider – et katalog af verdensmusik og verdenens musik komprimeret ned i et rastløst zappende playback track stillet overfor et klassisk musikensemble, som svarer igen med et kontrasterende og alligevel komplementerende lydbillede: 


Mutual Intelligibility (2016) 
– gråzonen mellem musik, sprog og digte sættes i audio-visuelt spil komplementeret af scenens to strygere, der fungerer som oversættere, fortolkere og medie-bindende led. Mutual IntelligibilitySaxocloned (2017)
– solosaxofonens lydskygge løsriver sig og man oplever, at saxofonen spiller flerstemmigt, selvom det fysiologisk er umuligt – men der er et audio-scenisk trick.


Værkliste

En værkliste findes på min hjemmeside

Loic Destreameau
Fotograf: Per Rasmussen

Destremau, Loïc

Fulde navn:

Loïc Hugues Vibede Destremau

Født:

1992

Kontakt:

Adresse:

Barthusgade 4, 2.tv
8200 Aarhus N

Telefon:

26 35 33 80

Email:

Web:

Links:

Uddannelse:

Private lektioner 2008-2011 (Svend Aaquist)
Det Jyske Musikkonservatorium 2012-2015 – Bachelor (Simon Steen Andersen & Niels Rønsholdt)
Conservatorio di Bari ”Niccolò Piccinni” 2015-2016 – Erasmus (Biagio Putignano & Roberto Andreoni)
Det Jyske Musikkonservatorium 2016-2018 – Kandidat (Simon Steen Andersen & Niels Rønsholdt)

Samt Sjællands Kirkemusikskole 2008-2012 – Basis + Præliminær Organist

Øvrige beskæftigelser:

Arbejder som organist og klaverlærer, Kunstnerisk leder i Faces Ensembles’ (2016 -), Bestyrelsesmedlem i Ung Nordisk Musik Danmark (2016 -), Medlem af bestyrelsen i AUT (2017 -)

Priser/legater:

Carl Nielsen & Anne Marie Carl-Nielsens Legats Talentpris.

Forlag:

Profil oprettet:

11. februar 2015
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.