Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil
Af: Alex Mørch

Musik og liv

Født og opvokset i det mørke Nordjylland, soliststuderende og kandidat i elektronisk komposition ved DIEM ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, samt et semester med forelæsninger på Computer Music Center og School of the Arts ved Columbia University i New York. Med undervisning ved Henrik Munch, Morten RiisWayne Siegel og Rune Søchting.

Mine kompositioner er en blanding af hjemmebyggede maskiner, lyd- og lysinstallationer ofte i samspil med kødelige performere og musikere.

De er en udforskelse af den musik og det liv der gemmer sig i maskineriet, især når det presses til det yderste og kobles sammen på uhensigtsmæssige måder. Dette blander sig med en nærmest overtroisk opfattelse af vores ubevidste, metafysiske sammenkobling med apparaterne, som jeg ofte oplever, når maskineriet slippes løs på scenen, især med menneskelig interaktion.

Værkerne afspejler en fascination for kaos, tilfældighed, synkronisitet; altings forbindelse (eller mangel på samme). Hvad end værkerne har en klassisk, lineær tidslinje, eller er af cirkulær, evigtvarende karakter, vil de som regel bygge på tilfældighed og sammenfald. På den måde er alle parametre ikke givet på forhånd og et givent værk kan lyde forskelligt fra opførelse til opførelse. Her spiller rummets akustik og sanselige fremtoning også en rolle og jeg vil så vidt muligt tilpasse et værk til begivenheden.

Da værkerne baseres på hjemmebyggede maskiner eller særligt sammenkoblede apparater, er jeg som regel på scenen ved opførelserne. Maskinerne presses bevidst til kanten af kollaps og det hænder derfor, at en skrue skrues i på scenen eller at kollapset bliver koncertens endeligt.

Jeg har i årenes løb arrangeret en række workshops i alternativ elektronisk musik, herunder:

- Byg din egen støjrobot

- Akustisk filtrering og feedback igennem forskellige objekter

- Lytte- og optage-skrot-workshop for børn

Uanset hvor man befinder sig i sin musikalske karriere, kan det være enormt sundt (og underholdende) at skulle forholde sig til lyd og musik på en måde man ikke normalt oplever på musikskolen eller i gængse tutorials.

Udvalgte værker

Element 13 (2018) Pendulerende, resonerende aluminiumsstænger, højttalere og ophængt robot vimeo.com/256619256

Beta-Hex (2017) For operasanger, stemmeforvrænger og robotinstallation vimeo.com/251342672

Carmina Machina (2016) For robot og performer vimeo.com/179652427

Apparatus in Tenebris (2015) Stedsspecifik vandring igennem rum med mobile lydkilder, kammerkor, lysinstallationer og robot  vimeo.com/145525177

Foto: Pete Lamberto

Mørch, Alex

Fulde navn:

Alex Mørch

Født:

1987

Kontakt:

Adresse:

Sejrøgade 13, 4.tv 
8000 Århus C 

 

Telefon:

60 18 05 60

Email:

Web:

Uddannelse:

Soliststuderende og kandidat i elektronisk komposition ved DIEM.  

Øvrige beskæftigelser:

Afholdelse af workshops i alternativ elektronisk musik, herunder: Byg din egen støjrobot, Akustisk filtrering og feedback igennem forskellige objekter, Lytte- og optage-skrot-workshop for børn

Debut:

2018

Profil oprettet:

1. juni 2015
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.