Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil

Liv og musik

Jeppe Just Christensen er uddannet i komposition og musikteori på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2005. Har modtaget undervisning af bl.a. Hans Abrahamsen, Niels Rosing-Schow og Bent Sørensen. Fra 2005-06 læste han på Hochschule für Musik, Karlsruhe hos Wolfgang Rihm. Debuterede fra DKDM i 2008.

 

Fra 2011 underviser han i komposition på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og holder bl.a. også foredrag og workshops på musikforeninger, gymnasier og folkeskoler. Sidder også i den kunstneriske ledelse på Pulsar Festivalen.

 

Jeppe Just Christensen har modtaget adskillige priser og stipendier bl.a. Wilhelm Hansen prisen i 2007, Léonie Sonnings stipendiat i 2009. samt 3-årigt stipendium fra Statens Kunstfond, 2011-14. Fra 2009-2010 var han huskomponist hos Athelas Sinfonietta Copenhagen.

 

I sin musik arbejder Jeppe Just Christensen med forskellige former for elementer med henvisninger til hverdagsobjekter, bevægelse, barndom og nostalgi. Han er interesseret i amatørisme, folkemusik, streetmusik og arbejder bl.a. med one-man-band-koncepter. Han genbruger fundne objekter/instrumenter og bruger disse i nye konstellationer, både musikalsk og visuelt. Hans værker har været opført af blandt andre Ensemble Recherche, Klangforum Wien, Scenatet og Athelas Sinfonietta.

 

I 2011 startede han Jeppe Just Instituttet sammen med Matias Seibæk og David Hildebrandt. Jeppe Just Instituttet spiller sange som består af melodier, vuggesange og drukkenbolt-viser som er instrumenteret for forskellige om- og hjemmebyggede instrumenter. Derudover bruger bandet bl.a. mundharper, melodikaer, sav, vinategeorgler, strengeinstrumenter, sang, div. slagtøjsinstrumenter,og forskelligt slags isenkram. Sangene har referencer til bodegamiljøer, tivoli, vuggeviser, havefester, fest og ballade, og med meget stærke elementer af nostalgi, sentimentalitet og svunden tid.

 

Jeppe Just Instituttet har spillet koncerter i ind- og udland på festivaller som f.eks. Spor, Wundergrund og Ultima. Desuden har Jeppe Just Instituttet samarbejdet med bl.a. Figura og Scenatet, sammen med hvem de i 2015 udgav Songs and Movements Dacapo Records.

 

Læs mere om Jeppe Just Christensen herHør interview med komponisten i SNYK radio her

 

 

 

 Øvrigt materiale

www.femspor.dk (2017)

 

udvalgte værker

Musikken er skrevet til SCENATETs musikere og desuden medvirker Jeppe Just Christensen selv og de to slagtøjsspillere, David Hildebrandt og Matias Seibæk fra hans gruppe Jeppe Just Institutteti centrale roller i alle satserne. 


I Three Songs in 9 Movements hænger de ni satser sammen tre, tre og tre. Det vil sige, at melodierne og akkorderne er af det samme stof i sats et, fire, syv osv. Det kan man som lytter sagtens høre undervejs. Musikken er sat sammen af traditionelle og hjemmebyggede instrumenter – og en del instrumenter, der ikke normalt hører hjemme i klassisk musik som ukuleler, melodikaer og mundharper. Men lydbilledet er trods alle de nye instrumenter på sin vis stadig meget enkel.

Jeppe Just Christensen forklarer:

“For mig handler det også om nostalgisk at gå tilbage til min egen barndom og være ærlig over for den sentimentalitet og suppe-steg-og-is-kultur, som også var en del af min familie. Noget hænger sammen med, at jeg selv har fået børn. Så køber jeg legetøjsinstrumenter, eller bare noget legetøj, til dem, og så kommer de med ind i musikken.”

Der Jäger (2011)

streaming

Musikken er venligst stillet til rådighed af Dacapo Records

Værkliste

Find værkliste på komponistens eget website.

Diskografi

Songs and Movements
Scenatet - Jeppe Just Instituttet
Dacapo Records (2015)

Anmeldelse af Songs and Movements i Seismograf Februar 2016.

Jeppe Just Christensen

Født:

1978

Kontakt:

Adresse:

Vesterbrogade 96, 3.th
1620 København V

Telefon:

26 80 95 46

Email:

Web:

Uddannelse:

Komposition og musikteori på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2005. Hochschule für Musik, Karlsruhe hos Wolfgang Rihm, 2005-06.

Øvrige beskæftigelser:

2011 underviser i komposition på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. En del af den kunstneriske ledelse for PULSAR festivalen.

Priser/legater:

Wilhelm Hansen prisen i 2007, Léonie Sonnings stipendiat i 2009. samt 3-årigt stipendium fra Statens Kunstfond, 2011-14. Fra 2009-2010 var han huskomponist hos Athelas Sinfonietta Copenhagen.

Debut:

2008

Profil oprettet:

4. juni 2013
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.