Søg i
komponistbasen

Fødselsår

Dødsår

Genre/kunstform

Profil
Af: Kristian Rymkier

Liv og musik

Kristian Rymkier er en dansk komponist og saxofonist. Han har komponeret kammer-, vokal- og orkesterværker og arbejder ligeledes med lydinstallationer og digital komposition.

Han har særlig fokus på 3D musik, der er komponeret med rumligheden som musikalsk element og som aflyttes med hovedtelefoner. Hans musik er meningsbærende og intelligent, spørgende og søgende samt underholdende og kommunikerende.

 

Han  har for nylig afsluttet sin Kandidat ved Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris hos bl.a. Frédérick Durieux og Gérard Pesson.  Før Paris har han afsluttet Bachelorer ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos bl.a. Hans Abrahamsen, Bent Sørensen, Niels Rosing-Schow og Karsten Fundal. Ligeledes tidligere en Bachelor i Saxofon ved Det Kongelige Konservatorium i Den Haag, Nl hos John Ruocco. 

 

Efter sine studier i Nederlandene spillede og underviste Rymkier i København. I samme periode modtog han et kunstnerlegat til Kongegaarden i Korsør. Fra dette øjeblik begyndte Rymkier at forfølge sit talent inden for komposition og begyndte kort herefter på komponistlinjen i København.

I 2013 blev han udråbt som vinder af komponist-konkurrencen “The idea of the north” med sit værk “Sous forme de points” ved Festival Ensems Valençia, Spanien.

 

I 2014 blev Rymkier sammen med 4 andre komponister udvalgt til at repræsentere Danmark ved Festivalen for Ung Nordisk Musik - Malmø, Sverige.

I 2015 har han afholdt en del 3D koncerter i Paris og modtog også i Paris et æreslegat fra TuborgFonden for at have komponeret værket “La Fondation Danoise - Les Champs” til genåbningen (efter renovering) af Det Danske Studenterhus i CIUP - Paris. Værket var skrevet og dedikeret direkte til husets salon, en lille perle af dansk kultur midt i Paris. H.K.H. Prinsesse Marie deltog ved åbningskoncerten.

I 2016 havde Rymkier stor succes med sit værk “Trois Profs - Prouve le parfait” opført af Athelas Sinfonietta Copenhagen ved den danske festival for moderne musik - Klang Festival 2016

Pressen har skrevet: “Det nye navn på den danske avantgardefront”  (Politiken)

“For første gang i historien en avantgarde uden krav til den almindelige lytter”  (Berlingske Tidende)

 

 

Læs, lyt og se mere på www.rymkier.com

Udvalgte værker

Kommer snart...

Kristian Rymkiers musik kan deles op i tre spor: Nordisk samtidsmusik, research og 3D musik.

Nordisk samtidsmusik

Research

Læs om værket her

3D musik

Læs om værket her

Værkliste

Find komponistens værkliste på www.rymkier.com

Kristian Rymkier

Kontakt:

Adresse:

Baggesensgade 9, 4.th
2200 København N

Telefon:

60 21 14 16

Email:

Uddannelse:

Bachelor i Saxofon ved Det Kongelige Konservatorium i Den Haag, Bachelor i komposition ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

Kandidat ved Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris

Debut:

2015

Profil oprettet:

6. august 2013
Kontakt

Dansk
Komponist
Forening

Lautrupsgade 9, 5.sal
DK 2100 København Ø

Telefon (45) 33 13 54 05

dkf@komponistforeningen.dk

Send meddelelse
Find på kort

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Betingelser for DKF nyhedsbrev

Betingelser og vilkår

Læs følgende vilkår og betingelser omhyggeligt, før du tilmelder dig DKFs nyhedsbrev. Såfremt du ikke kan acceptere nedenstående vilkår og betingelser, skal du ikke tilmelde dig DKFs nyhedsbrev.

www.komponistforeningen.dk

Dette website ejes og drives af Dansk Komponist Forening, som er en dansk registreret virksomhed underlagt dansk lovgivning.

Email

Som modtager af DKFs nyhedsbrev modtager du månedeligt et gratis nyhedsbrev i HTML-format.